top of page

STUDIE- OG ORDENSREGLER

Læs beskrivelsen af de nye studie- og ordensregler fra 2018 her. Bemærk, at disse giver skolen mulighed for at udstede sanktioner, hvis elevadfærd i fritiden på uhensigtsmæssig vis påvirker studie- og undervisningsmiljøet på skolen.

Studie- og ordensregler for Solrød Gymnasium Januar 2018

 

På Solrød Gymnasium gælder følgende lokale studie- og ordensregler. Reglerne er vedtaget på baggrund af Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 1077 af 13. september 2017 om studie- og ordensregler m.v. i de gymnasiale uddannelser og med de tilføjelser, der ligger i Eksamensbekendtgørelsen (BEK nr.1276 af 27/11/2017) Reglerne er fastsat efter høring i elevrådet og pædagogisk råd og på baggrund af mindst én behandling på et møde i bestyrelsen.

​

Alle elever og ansatte på Solrød Gymnasium er orienteret om regelsættet, som også er offentligt tilgængeligt på institutionens hjemmeside.

 

1. Studieregler

 

På Solrød Gymnasium gælder følgende regler vedrørende elevernes studiemæssige forhold:

 

a) Eleverne skal møde frem til og deltage aktivt i den del af undervisningen, som kræver deres fysiske tilstedeværelse. Det gælder, uanset om undervisningen foregår på eller uden for institutionens område, herunder ved ekskursioner, studieture m.v.

 

b) Eleverne skal deltage aktivt i anden undervisning, herunder selvstændigt arbejde og virtuel undervisning.

 

c) Eleverne skal rettidigt aflevere deres skriftlige besvarelser af opgaver uden snyd eller lignende uretmæssig adfærd, jf. pkt. e.

 

d) Eleverne skal deltage fuldt ud i terminsprøver, årsprøver og andre interne prøver og lignende.

 

e) Eleverne må ikke foretage snyd og/eller udvise lignende uretmæssig adfærd, som kan forhindre eller modvirke, at de selv eller andre elever fuldfører deres uddannelse, herunder ved at aflægge de nødvendige prøver, i overensstemmelse med uddannelsesformålene.

Særlige normer om elevernes studiemæssige forhold i relation til deres uddannelse:

 

Solrød Gymnasium kan efter anmodning og en konkret vurdering fritage en elev for dele af undervisningen i et eller flere fag, når eleven på grund af sit handicap eller på grund af funktionsnedsættelse ikke kan deltage aktivt i hele undervisningen i faget eller fagene, eventuelt ved tilbud efter loven om specialundervisning, specialpædagogisk bistand eller sygeundervisning. Det samme gælder for en elev, der af andre grunde midlertidigt ikke kan deltage aktivt i hele undervisningen i et eller flere fag.

​

Solrød Gymnasium kan i givet fald anmode eleven om en lægeerklæring som dokumentation for anmodningen om fritagelse. Det samme gælder, når der er behov for en lægeerklæring som anden relevant dokumentation, f.eks. for sygdom. Eleven afholder selv udgiften til den af institutionen anmodede lægeerklæring.

 

2. Ordensregler

 

På Solrød Gymnasium gælder følgende regler for orden og samvær i forbindelse med undervisningen og uden for institutionen:

Elever på Solrød Gymnasium skal altid overholde almene normer for god orden og samvær, og sikre respektfulde relationer eleverne indbyrdes og mellem eleverne og institutionens bestyrelsesmedlemmer, ledere, lærere og andre ansatte. Herudover har de pligt til umiddelbart og loyalt at efterfølge de konkrete anvisninger, som institutionen giver eleverne mundtligt eller skriftligt for at opretholde eller genoprette god orden på skolen.

 

Solrød Gymnasium er en uddannelses- og kulturinstitution samt en arbejdsplads for mange mennesker. Den enkeltes adfærd har betydning for andres muligheder og trivsel. Den enkelte skal kunne arbejde og færdes på skolen uden frygt for nedværdigende eller krænkende tiltale og behandling. Venlighed, imødekommenhed og respekt for andre er en selvfølge, både i og udenfor skole- og arbejdstid.

Der skal i alle sammenhænge udvises omtanke og hensyn til personer, skolens funktion, inventar og materiel. Reglerne gælder også i områderne i umiddelbar tilknytning til skolen samt på biblioteket og i idrætscentret samt ved undervisningsaktiviteter uden for skolen.

 

Skolens elever har et selvstændigt ansvar for egne handlinger, og er dermed omfattet af de almindelige erstatningsregler. Dette gælder ligeledes mht adfærd på digitale medier. Solrød Gymnasium lægger stor vægt på, at eleverne udvikler digitale kompetencer og udviser hensynsfuld adfærd. Enhver form for krænkende adfærd er forbudt og deling af lovligt billedmateriale kræver samtykkeerklæring fra de involverede. (Se beredskabsplan for digital mobning på www.solgym.dk)

 

Ordensreglerne:

 

1) Rygning er ikke tilladt på Solrød Gymnasium. Rygeforbuddet omfatter alle indendørs lokaliteter på skolen og alle udendørs områder på skolens matrikel. Rygeforbuddet gælder for alle – elever, medarbejdere og gæster og rygeforbuddet omfatter både konventionelle og elektroniske cigaretter. Rygeforbuddet gælder også ved festlige lejligheder.  â€‹

 

2) Alkohol må ikke nydes på skolen og ved andre undervisningsaktiviteter, med mindre der er givet særlig tilladelse fra rektor, ligesom det ikke er tilladt at møde til undervisning og på skolen påvirket af nogen form for rusmidler. Overtrædelse af disse forbud vil medføre øjeblikkelig, midlertidig bortvisning.

​

3) Enhver form for indtagelse eller salg af hash eller narkotiske stoffer på skolens område medfører øjeblikkelig, permanent bortvisning fra Solrød Gymnasium.

 

4) Det er i reglen ikke tilladt at spise og drikke (undtagen vand i plastikflasker) i klasselokaler og ved IT-udstyr, dog kan en lærer ved særlige lejligheder dispensere herfor i klasselokalerne.

 

5) Lærere og elever er i fællesskab ansvarlige for oprydning i klasselokalet. For at sikre rengøringspersonalet rimelige arbejdsforhold er lærere og elever ligeledes i fællesskab ansvarlige for at stolene sættes op under bordene, når lokalet forlades efter 6. eller 8. lektion. I kantinen og i elevloungen er den enkelte ansvarlig for at rydde op efter sig. Administrationen udarbejder en plan for opsætning af stole mv i kantinen efter frokost.

 

6) Solrød Gymnasium lægger vægt på god elevtrivsel og har en anti-mobbe strategi. Skolen har uddannet konfliktmæglere og tager hånd om problemer med mobning i klasserummet eller indbyrdes mellem enkelte elever eller mellem elever og lærere. Mobning må ikke finde sted på Solrød Gymnasium. (se beredskabsplan vedr. mobning op www.solgym.dk)

 

7) Voldelig og truende adfærd er uacceptabel, hvorfor information herom omgående skal formidles til skolens ledelse, der træffer de fornødne foranstaltninger for at stoppe adfærden.

​

8) Lyd- og billedoptagelser, herunder videreformidling (deling) af elektronisk billedmateriale, af en andens private forhold eller i øvrigt af en anden under omstændigheder, hvor den anden åbenbart kan forlange sig unddraget fra sådanne optagelser og videreformidling heraf, er forbudt, fx at filme en lærers undervisning uden dennes tilladelse.  Det gælder navnlig optagelser med et indhold, der kan krænke blufærdigheden eller andres personlige integritet. (se Regelsæt vedr. samtykke til fotografering og videreformidling på www.solgym.dk)

 

9) Det er ikke tilladt at tilskynde til ekstreme eller fundamentalistiske holdninger og adfærd i strid med uddannelsesformålene eller anden adfærd, der kan fremme sådanne holdninger og sådan adfærd, herunder fremme social kontrol af andre elever i strid med uddannelsesformålene.

 

10) Elevrepræsentanter må ikke indgå aftaler eller kontrakter med kommercielle udbydere af rejser, fester, studenterhuer, accessories eller lign uden de pågældende elevers skriftlige tilladelse. Elevrepræsentanter kan ikke give kommercielle udbydere adgang til skolen uden tilladelse fra rektor. Kommercielle udbydere må ikke opstille boder i skolens undervisningstid. (se i øvrigt rektor tillæg til Studie- og ordensregler for Solrød Gymnasium)

 

11) Cykler skal stilles i stativ på Solrød Gymnasiums cykelparkering. Cykler og knallerter må ikke parkeres foran biblioteksindgangen eller foran rådhuset, men cyklerne skal bringes til cykelparkeringsområdet ved skolens vest ende. Obs: Cykelparkeringen er videoovervåget. Andre køretøjer stilles på P-pladserne. 

 

 

Elevadfærd uden for institutionen:

 

Reglerne omfatter også elevernes adfærd uden for institutionen, dvs. adfærd som eleverne udviser i deres fritid, såfremt adfærden har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet på Solrød Gymnasium.

 

3. Procedure for institutionens indgriben overfor elevers overtrædelse af studiereglerne

 

A. Studiereglerne om aktiv deltagelse/ regler om fravær fra undervisningen.

​

Eleverne har pligt til at møde til alle lektioner, aflevere besvarelser af skriftlige opgaver rettidigt og gennemføre alle prøver og eksamener, som skolen foreskriver. Enhver lektion, anden undervisningsaktivitet eller skriftlig opgave registreres i Lectio. Alt fravær registreres. Der findes ikke ”lovligt fravær”, men eleven kan i Lectio angive årsager til fravær fra en bestemt lektion eller undervisningsaktivitet. Vicerektor kan godskrive fravær, der skyldes borgerligt ombud (fx Forsvarets Dag) eller undervisningsaktiviteter, der er foreskrevet af skolen: Deltagelse i stævner, konkurrencer og ekskursioner på skolens foranledning.

​

Eleven har også mulighed for at oplyse, om det registrerede fravær skyldes deltagelse i elevdemokratiske møder eller lignende. Hvis fravær efter institutionens faglige vurdering i en ikke uvæsentlig grad må forventes at svække elevens faglige standpunkt i et eller flere fag, kan eleven ikke begrunde fravær med deltagelse i elevdemokratiske møder og lignende. Det samme gælder, hvis fravær i en tilsvarende grad må forventes at svække elevens faglige forbedring af et konstateret lavt fagligt standpunkt i et eller flere fag. Institutionen giver i så fald eleven meddelelse herom. Hvis eleven på trods af en sådan meddelelse efterfølgende er fraværende på grund af deltagelse i elevdemokratiske møder og lignede, tillægger institutionen sådant fravær samme vægt som andet fravær, når den træffer afgørelse om iværksættelse af en sanktion på grund af elevens fravær fra undervisningen.”

​

Skolens elever og lærere har pligt til dagligt at holde sig opdateret mht. informationer i Lectio. Ny information vil fremgå af elevens forside i Lectio. Hvis eleven ikke overholder studiereglerne, dvs. har fravær fra denne forpligtelse, gælder flg. sanktioner: (der går normalt ca en måned mellem sanktionerne)

​​

1) Eleven indkaldes til en udredningssamtale hos studievejlederen, om eleven har forstået studiereglerne eller har eleven anden begrundelse for sit fravær?

 

2) Hvis eleven fortsat har fravær (fysisk eller skriftligt) indkaldes eleven til samtale med vicerektor, som udleverer et høringsbrev om påtænkt skriftlig advarsel. (jvf. Forvaltningsloven). Eleven får 5 arbejdsdage til at afgive skriftligt svar på høringen. Hvis vicerektor bedømmer, at der er fremkommet nye oplysninger i sagen kan hun/han vælge at frafalde den skriftlige advarsel. Hvis der ikke er afgivet høringssvar eller hvis vicerektor ikke mener, at der er fremkommet nye afgørende oplysninger i sagen, får eleven en skriftlig advarsel.

 

3a) (for STX-elever): Hvis eleven herefter fortsat har fravær (fysisk eller skriftligt) sender vicerektor et høringsbrev om påtænkt eksamen på særlige vilkår. (eksamen i alle fag, der afsluttes det pågældende skoleår samt bortfald af årskarakterer i fagene). Eleven får 5 arbejdsdage til at afgive skriftligt svar på høringen. Hvis vicerektor bedømmer, at der er fremkommet nye oplysninger i sagen kan hun/han vælge at frafalde sanktionen om særlige vilkår. Hvis der ikke er afgivet høringssvar eller hvis vicerektor ikke mener, at der er fremkommet nye afgørende oplysninger i sagen, indstilles eleven til eksamen på særlige vilkår.

​

3b) (HF-elever): Hvis eleven herefter fortsat har fravær (fysisk eller skriftligt) sender vicerektor et høringsbrev om påtænkt eksamen på særlige vilkår. (eleven fratages adgangen til eksamen i ét eller flere fag, der afsluttes det pågældende skoleår, hvorved eleven ikke kan afslutte det (de) pågældende fag). Eleven får 5 arbejdsdage til at afgive skriftligt svar på høringen. Hvis vicerektor bedømmer, at der er fremkommet nye oplysninger i sagen kan hun/han vælger at frafalde sanktionen om særlige vilkår. Hvis der ikke er afgivet høringssvar eller hvis vicerektor ikke mener, at der er fremkommet nye afgørende oplysninger i sagen, indstilles eleven til eksamen på særlige vilkår.

 

Hvis eleven fortsat har fysisk eller skriftligt fravær sender rektor et høringsbrev om påtænkt afgørelse om manglende studieaktivitet og dermed fratagelse af SU, dersom eleven modtager SU, eller om påtænkt permanent bortvisning fra Solrød Gymnasium. Eleven får 5 arbejdsdage til at afgive skriftligt svar på høringen. Hvis rektor bedømmer, at der er fremkommet nye oplysninger i sagen kan hun/han vælge at frafalde sanktionen om manglende studieaktivitet og dermed fratagelse af SU/permanent bortvisning. Hvis der ikke er afgivet høringssvar eller hvis rektor ikke mener, at der er fremkommet nye afgørende oplysninger i sagen, får eleven frataget SU eller bortvises permanent.

 

B. Sanktioner ved overtrædelser af øvrige studie- og ordensregler:

​

1. Eleven snyder med skriftlige opgaver eller eksamen:

​

a. I tilfælde af konstateret snyd bringes sagen for rektor. Rektor indkalder eleven til samtale og udleverer et høringsbrev om påtænkt midlertidig bortvisning eller bortvisning fra den pågældende eksamen. Bortvisning fra en eller flere eksamener gir eleven mulighed for at søge om tilladelse til at gå til eksamen som selvstuderende og i næstfølgende eksamenstermin.

Efter en kort svarfrist træffer rektor afgørelse på det foreliggende grundlag.

​

b. I tilfælde af konstateret snyd kan rektor vælge at tildele eleven karakteren -3, hvilket ikke giver eleven mulighed for at søge om tilladelse til fornyet eksamen i det/de pågældende fag.

 

2. Eleven udebliver fra skrivestue.

​

For at øge afleveringsprocenten på et undervisningshold kan faglæreren henvise en elev, der ikke har afleveret sin skriftlige opgavebesvarelse rettidigt til at få det gjort i skrivestuen. Senest ved skrivestuens afslutning kl 17 skal opgavebesvarelsen være lagt i Lectio.

Hvis eleven ikke er mødt frem eller ikke har afleveret sin besvarelse 3 gange, sender vicerektor et høringsbrev om påtænkt skriftlig advarsel til eleven. Eleven har derefter 5 dage til at fremlægge et høringssvar.

 

3. Ved mindre overtrædelser af skolens studie- og ordensregler kan rektor give eleven en  mundtlig eller skriftlig pædagogisk tilrettevisning.

​

I andre tilfælde kan institutionen give eleven en skriftlig advarsel. En skriftlig advarsel bortfalder normalt efter et år, med mindre andet fremgår af den konkrete afgørelse i den enkelte sag. Advarsler, som er givet til en elev på grund af, at denne har begået, medvirket eller tilskyndet til snyd og lignende uretmæssig adfærd, bortfalder dog normalt ikke.

​

En skriftlig advarsel skal anvendes forud før en af de nedenstående sanktioner, og advarslen skal anføre, at ved gentagen overtrædelse af studie- og ordensreglerne, enten generelt eller specifikt i forhold til nærmere regler i studie- og ordensreglerne, vil institutionen kunne iværksætte en eller flere af nedenstående sanktioner (jvf . pkt 4)

 

I særligt alvorlige tilfælde eller i gentagelsestilfælde kan institutionen iværksætte en sanktion uden forudgående skriftlig advarsel, fx

 

- grov, voldsom eller voldelig optræden overfor en elev eller skolens personale

 

- hærværk mod skolens udstyr eller inventar

 

- fremmøde til skolens arrangementer i beruset tilstand

 

- medtage, indtage eller sælge alkohol eller euforiserende stoffer på skolens område eller i    umiddelbar tilknytning til skolen (uanset om det er til hverdag eller fest)

 

- tyveri fra andre elever, personale eller tyveri af skolens ejendom

 

- ved digital, krænkende adfærd, jvf. Beredskabsplanen for digital dannelse

 

- kan rektor tage én af nedenstående sanktioner i brug:

 

4. Sanktionering af overtrædelse af studie- og ordensreglerne

​

Ved overtrædelse af Solrød Gymnasiums studie- og ordensregler, som ikke sanktioneres med en skriftlig advarsel, vil en eller flere af følgende sanktioner blive anvendt:

​

1) Hel eller delvis udelukkelse fra konkrete eller typer af arrangementer eller aktiviteter.

 

2) Midlertidig udelukkelse fra undervisning i indtil 10 skoledage. Institutionen registrerer i givet fald elevens fravær under udelukkelsen som fravær.

 

3) Forbud mod, at eleven i en nærmere bestemt periode medbringer og anvender nærmere bestemte private genstande eller typer af genstande, herunder mobiltelefon og lignende kommunikationsmiddel, under sit ophold på institutionen og i undervisningen, når og i den udstrækning dette er ordensmæssigt eller pædagogisk begrundet.

 

4) Tilbageholdelse i normalt højst et døgn af en eller flere af elevens private genstande, herunder mobiltelefon og lignende kommunikationsmiddel. Institutionens iværksættelse af en tilbageholdelse forudsætter, at eleven afleverer genstanden til institutionen. Eleven er forpligtet til umiddelbart at aflevere den eller de genstande, som institutionen har besluttet at tilbageholde, til institutionen. Hvis eleven ikke opfylder denne forpligtelse, kan institutionen træffe beslutning om at iværksætte en relevant sanktion herfor. Dette fritager dog ikke eleven fra pligten til at aflevere genstanden. Institutionen kan fastsætte i studie- og ordensreglerne, at en tilbageholdelse af praktiske eller pædagogiske grunde kan opretholdes ud over det tidspunkt, hvor institutionens tilbud ophører.

 

5) Henvisning af eleven til at aflægge prøve i et eller flere fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin i det pågældende år, uanset om eleven bliver udtrukket til at aflægge prøve i faget eller fagene. Dette gælder navnlig ved alvorlig eller gentagen snyd eller lignende uretmæssig adfærd.

 

6) Fortabelse af retten til at blive indstillet til prøve i et eller flere fag, der afsluttes det pågældende skoleår. Prøve i det eller de pågældende fag skal aflægges det følgende år, hvis institutionen træffer beslutning om, at den pågældende på trods af en eller flere manglende prøver kan oprykkes til næste klassetrin.

 

7) Bortvisning fra institutionen eller en afdeling af institutionen og overflytning til en anden institution eller en afdeling af institutionen med henblik på, at eleven gennemfører sin uddannelse der. Overflytning til en anden institution sker efter forudgående aftale mellem den afgivende og den modtagende institution. Hvis eleven har tilsagn om overflytning til en anden bestemt institution, som eleven ønsker at overflytte til, hvis eleven bliver bortvist fra sin institution, træffer den afgivende institution beslutning om overflytning af eleven til denne institution. Institutionen kan kun træffe beslutning om denne sanktion, hvis den ikke tidligere i elevens gymnasiale uddannelsesforløb er anvendt over for eleven.

 

8) Bortvisning (udskrivning) fra uddannelsen.

 

Alle sanktioner bortfalder ved skoleårets udløb, undtagen advarsler, som er givet til en elev på grund af, at denne har begået, medvirket eller tilskyndet til snyd og lignende uretmæssig adfærd.]

 

5. Midlertidig hjemsendelse og midlertidig begrænset adgang til institutionen, mens sagen behandles:

 

Som led i behandlingen af en sag efter dette regelsæt kan Solrød Gymnasium beslutte at hjemsende den pågældende elev midlertidigt eller at begrænse elevens adgang til institutionen midlertidigt, mens sagen undersøges nærmere.

 

Midlertidig hjemsendelse eller midlertidig begrænset adgang til institutionen er muligt i følgende situationer:

 

1) Situationer, hvor det anses for påkrævet af hensyn til den almindelige retsbevidsthed på institutionen om overholdelsen af institutionens studie- og ordensregler. Dette kan f.eks. være tilfældet når det er anmeldt til politiet, at eleven har foretaget en voldelig, truende eller i øvrigt ulovlig handling, som kan have direkte betydning for ordenen og samværet på institutionen, og som i givet fald vil kunne medføre en permanent bortvisning.​

​

2) Situationer, hvor det anses for påkrævet for at opretholde ordenen og samværet på institutionen og andre elevers og ansattes deltagelse i undervisningen.

​

Betingede sanktioner:

 

Solrød Gymnasium kan træffe afgørelse om, at en konkret sanktion alene iværksættes, såfremt eleven overtræder reglerne igen inden for en nærmere bestemt periode.

Solrød Gymnasium kan også fastsætte vilkår for en betinget sanktion, som er pædagogisk begrundet, for eksempel:

 

1) Inden en nærmere frist udbedrer eleven skadevirkningerne som følge af elevens overtrædelse af studie- og ordensreglerne.

 

2) Inden en nærmere frist gennemfører eleven på en tilfredsstillende måde nærmere bestemte aktiviteter og lignende, som er egnede til at forebygge, at eleven gentager den skete eller andre relevante overtrædelser af studie- og ordensreglerne, eller egnede til, at eleven og eventuelt forurettede elever, ansatte eller andre gennem mægling bliver forligt eller forsonet.

 

5. Nægtelse af oprykning til næste klassetrin

​

Solrød Gymnasium har mulighed for at nægte en elev oprykning til næste klassetrin i overensstemmelse med § 10 i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 1077 af 13. september 2017 om studie- og ordensregler m.v. i de gymnasiale uddannelser

 

6. Klagemulighed

​

Solrød Gymnasiums afgørelse vedrørende en elevs overtrædelse af institutionens studie- og ordensregler eller bekendtgørelsen kan påklages til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Klagen skal stiles til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og sendes til institutionen.

Klagen skal være modtaget af institutionen senest 10 dage, inklusive dage uden undervisning, efter, at eleven har modtaget den afgørelse, som eleven klager over. Fristen er dog 5 dage, inklusive dage uden undervisning, for en klage over en advarsel (bekendtgørelsens § 5, stk. 2), eller en afgørelse om hel eller delvis udelukkelse fra konkrete eller typer af arrangementer eller aktiviteter, eller en afgørelse om midlertidig udelukkelse fra undervisning i indtil 10 skoledage eller et forbud mod, at eleven i en nærmere bestemt periode medbringer og anvender nærmere bestemte private genstande eller typer af genstande (bekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 1-3).

 

Hvis institutionen ikke på baggrund af klagen imødekommer den fuldt ud, og eleven ikke har trukket sin klage tilbage, udarbejder institutionen sine eventuelle bemærkninger til klagen. Institutionen sender disse bemærkninger til eleven, så de er modtaget af eleven senest 7 dage, inklusive dage uden undervisning, efter, at institutionen har modtaget klagen.

 

Eleven skal herefter have haft lejlighed til med en frist på 5 dage, inklusive dage uden undervisning, at fremkomme med sine eventuelle bemærkninger til institutionens bemærkninger til klagen. Sammen med klagen og sine eventuelle bemærkninger sender institutionen elevens eventuelle bemærkninger til styrelsen hurtigst muligt og senest 4 dage, inklusive dage uden undervisning, efter, at institutionen har modtaget dem eller efter udløbet af elevens frist for at fremkomme med sine eventuelle bemærkninger.

 

Adgangen til at klage over en bortvisning, (jf. bekendtgørelsens § 6, stk. 1, nr. 8), er ikke begrænset til retlige spørgsmål.

 

Klage over en sanktion har ikke opsættende virkning, medmindre institutionen henholdsvis styrelsen i ganske særlige tilfælde, navnlig hvor der er en væsentlig begrundet forventning om, at den påklagede afgørelse vil blive ophævet, træffer beslutning herom.

bottom of page